Energieopslagsysteem geleverd bij Hortipower

Afgelopen maand is op het terrein van KG Greenhouses in Bergschenhoek een energieopslagsysteem van 435 kWh geleverd. Hiermee heeft Hortipower, de tak waaronder KG Greenhouses energieopslagsystemen aanbiedt, een systeem in eigen beheer waarmee ervaring opgedaan kan worden met het handelen op de diverse energiemarkten.
Het systeem is voorzien van een energiemanagementsysteem, airconditioning, 5 omvormers en
175 batterijpakketten van het type SuperTitan. Deze LTO-batterijen kunnen meerdere keren per dag geladen en ontladen worden, zonder dat de batterij hierdoor in kwaliteit achteruit gaat. Daarbij kunnen de batterijen binnen 15 minuten opgeladen worden. Deze eigenschappen maken dit type batterij uitermate geschikt om mee te handelen op de diverse energiemarkten. Dit is dan ook precies wat Hortipower gaat doen door middel van een stuurbox van Enova die aan het systeem gekoppeld is. Hou de website en de sociale media van Hortipower en KG Greenhouses in de gaten voor ervaringen en updates!

Naast de LTO-batterijen biedt Hortipower LFP-batterijen aan onder de naam SuperStrata. Deze lithium-ijzerfosfaat batterijen zijn uitermate geschikt voor peak shaving. Een batterij kan voor dit doeleinde gebruikt worden door energie op te slaan in tijden van lage vraag en deze opgeslagen energie vervolgens te gebruiken in tijden van een hogere vraag. In sommige gevallen beschikt een bedrijf op de nieuwe of huidige locatie niet over de benodigde netaansluiting om verder te groeien of om een nieuwe vestiging te openen (netcongestie). In dit geval kan peak shaving uitkomst bieden.
Ook is dit type batterij erg geschikt om te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Als de panelen meer energie opwekken dan er op dat moment gebruikt wordt kan deze energie opgeslagen worden in de batterij. Vervolgens kan deze opgeslagen energie gebruikt worden op momenten dat er weinig of geen zonlicht is.

De doelstelling van Hortipower is om systemen op maat te leveren. Bij elke aanvraag wordt in samenspraak met de klant bekeken welk type batterij en welke systeemgrootte de optimale oplossing is op deze locatie. Onze energieopslagsystemen voldoen aan de strengste normen (PGS 37) en zijn daarom goed verzekerbaar. Elke container wordt van cel tot systeem in Nederland opgebouwd, waarbij elke cel apart wordt getest en voorzien van een sticker met barcode. Inmiddels zijn er energieopslagsystem operationeel bij diverse bedrijven. Het leasen van energieopslagsystemen behoort tot de mogelijkheden en ook kan Hortipower de klant in contact brengen met verzekeraars.

Voor meer informatie over energieopslag of bezichtiging van het systeem in Bergschenhoek kan er contact opgenomen worden met Hortipower.

logo-GHM
logo-kgmdical